Despatx ID08 Barcelona


Reforma integral del despatx de id08, ens trobem amb un local sense acabar, amb una distribució que encaixava amb les nostres necessitats.

Es tracta d’un local de 2 plantes, on hem realitzat totes les instal·lacions noves per a la nova distribució. Situem la zona de treball en la planta baixa, amb una gran taula central, equipada amb totes les connexions necessàries. Hem deixat a la vista parets de Pedra existents igual que els pilars de formigó, una combinació de textures que li dóna un aspecte industrial. Per al sòl hem triat parquet, el mateix que hem utilitzat per a aplacar alguna de les parets. El roure de to natural d’aquest material ens dóna molta calidesa en aquest espai. Al fons de la sala de treball, situem dues portes de ferro que donen accés al office i a un despatx tancat.

En la planta superior està la sala de reunions i l’exposició, on de mostren una selecció de materials per als projectes que realitzem. La taula de reunions, segueix la mateixa estètica que la taula de treball, aquesta se situa sota un sostre de fusta, delimitat per una llum indirecta que ressegueix tot el perímetre i segueix per la paret. Una manera de marcar l’espai, i a més un tipus de llum, que ens serveix per a poder projectar les imatges dels nostres projectes sense enlluernar.

En l’entrada, cal destacar la doble altura, que arriba als 5 metres, hem potenciat aquest efecte penjant uns llums de casquet al llarg de la paret, situades a diferents altures i sobre en la zona d’espera. El paviment de l’entrada és de panot, hem triat la peça amb el dibuix de la flor característic de Barcelona, el mateix que podem veure en moltes de les voreres de la ciutat.

Donis de l’entrada, podem veure la zona de reunions, en la planta superior, a través de la barana de cristall situada on acaba el forjat de la planta superior.